Vacatures

Docent(e) NT2 (vrijwilligerswerk)

Wil jij je graag inzetten voor onze samenleving? Ben je enthousiast, betrokken en een taaltalent? Heb je nog een paar uur per week over die je wilt besteden aan vrijwilligerswerk? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?
Stichting SamenspraakBest zet zich in om anderstaligen, die in de gemeente Best wonen, te helpen met het leren van de Nederlandse taal en hen bekend te maken met de Nederlandse cultuur. Dit doen we door middel van twee activiteiten: Taalmaatjesproject en Taalklas en in samenwerking met WBO. Alle activiteiten worden door vrijwilligers uitgevoerd.
De Taalklas biedt anderstaligen in Best de mogelijkheid om in kleine groepen in hun eigen gemeente betaalbare taallessen te volgen en op die manier het niveau van het Nederlands van A2 naar B1 te brengen. Met taalniveau B1 kunnen onze cursisten een staatsexamen 1 aanvragen. Dit is niet alleen positief voor hun kansen op de arbeidsmarkt en mogelijkheden om een beroepscursus te volgen, maar zeker ook om hun sociale redzaamheid te verhogen en inburgering te bevorderen.

Voor bovengenoemde Taalklas zijn we op zoek naar een docent(e) NT2 die op vrijwilligersbasis één ochtend in de week les wil geven aan onze cursisten.
Wie zoeken wij?
De docent(e) die we zoeken wil graag samen met ons een bijdrage leveren aan de taalverrijking van anderstaligen. De lessen worden gegeven aan kleine groepen van maximaal 12 cursisten, die tweemaal per week 3 uur les krijgen. Voor de lessen mogen we gebruikmaken van lokalen en faciliteiten van middelbare/basisscholen in Best.
Je vindt het leuk om in overleg met je collega-docente de groepslessen NT2 voor te bereiden en uit te voeren, afgestemd op de taalbehoefte van de cursisten.
Verder vinken we graag de volgende wensen af:
- NT2-bevoegdheid of studerende hiervoor.
- Goede beheersing van de Nederlandse taal.
- Ervaring of affiniteit met kennisoverdracht (ervaring met lesgeven aan volwassenen is een pré).
- Open voor en geïnteresseerd in andere culturen en levensopvattingen.
- Enthousiaste en flexibele instelling.
- Zelfstandig kunnen werken.
- Beschikbaar per september 2017 voor minimaal één dagdeel per week.

Wat bieden wij?
- Ontmoetingen met bijzondere mensen: onze cursisten komen uit Indonesië, China, Iran, Servië, Letland, Zuid-Korea, Sierra Leone, Colombia en Polen.
- Samenwerking met enthousiaste collega-vrijwilligers.
- Mogelijkheid tot ondersteuning, scholing/training door professionele medewerkers van Stichting Het Begint Met Taal (landelijke steunpunt voor taalcoaching aan anderstaligen).
- Vrijwilligersvergoeding voor gemaakte kosten.

Ben je geïnteresseerd?
Ben jij de enthousiaste vrijwilliger die we zoeken? Dan horen we graag van je! Mail je cv en korte toelichting naar taalklas@samenspraakbest.nl. Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Brigitte Esteves (Coördinator Taalklas) op 06-20505226.

Vrijwaring
In deze vacaturebank wordt ook informatie beschikbaar gesteld afkomstig van derden. Deze informatie is door de Nederlandse Taalunie niet nader beoordeeld op juistheid of volledigheid. De Nederlandse Taalunie wijst iedere aansprakelijkheid ter zake af. Wanneer u zonder verificatie of nader advies gebruik maakt van de geboden informatie verstrekt door derden, doet u dit voor eigen rekening en op eigen risico.