Vacatures

Controller

Meer dan 24 miljoen Nederlandstaligen rekenen op ons. Mogen wij op jou rekenen?

De Taalunie zoekt per direct een

Controller
(32-36 uur per week)

Functieomschrijving
Je maakt deel uit van het dagelijks bestuur van de Taalunie. Je bent financieel aanspreekpunt voor het management en de algemeen secretaris. Als controller ben je samen met de Specialistisch Medewerker Financiën verantwoordelijk voor het opstellen van managementrapportages, onderbouwd met controles en analyses voor de bedrijfsvoering van de Taalunie in het algemeen en de activiteiten en programma’s in het bijzonder. Als ervaren controller heb je kennis en ervaring op het gebied van managementaccounting, rapportering en administratieve processen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, verbeteren en onderhouden van de (financiële) besluitvormingsinstrumenten en de inrichting van een gedegen (project)administratie. De controller functioneert grotendeels zelfstandig. Je zorgt voor de totstandkoming van operationele en financiële maand- en kwartaalrapportages, jaarlijkse budgettering en de langetermijnplanning. Je draagt bij aan de basis van financiële discipline in de hele organisatie. Daarnaast ben je intermediair tussen externe samenwerkingspartners en (overige) partijen in de publiek-private samenwerking en de interne organisatie. Het betreft een nieuwe functie.

Wie zoeken wij?
Je bent pragmatisch, energiek, zelfstandig en neemt initiatief. Je bent een gedreven teamspeler met een leidende rol in de samenwerking met collega's. Je bent analytisch, communicatief vaardig, verbindt mensen en kunt goed uit de voeten met verschillende gesprekpartners, intern, maar ook met externe partners. Van nature wil je processen en resultaten continu verbeteren, signaleer je knelpunten en doe je verbetervoorstellen. Je neemt verantwoordelijkheid voor ‘financial control’ en bent in staat om verantwoordelijkheid te geven aan de collega’s met wie je samenwerkt.

Profiel
 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde opleiding op universitair niveau, maar minimaal een universitair werk- en denkniveau, een pre is een register controller / cost accountant of soortgelijke opleiding.
 • Je beschikt over ten minste 5 jaar relevante ervaring als controller.
 • Je hebt kennis van, en gevoel voor bedrijfsprocessen binnen organisaties en hun onderlinge samenhang.
 • Je hebt ervaring met het implementeren en realiseren van de planning-en-controlcyclus.
 • Je beheerst/hebt kennis van Excel, Exact Synergy en Globe.
 • Je hebt een visie op financieel beleid en kostenbeheersing.
 • Je hebt leidinggevende vaardigheden, gevoel voor verhoudingen en je bent besluitvaardig.
 • Je kan overzicht behouden en durft mensen aan te spreken.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal (in woord en geschrift) en je beschikt over een professionele beheersing van het Engels voor samenwerking in meertalige verbanden.
 • Je hebt affiniteit in/met een wetenschappelijke/academische omgeving.
 • Je bent, overeenkomstig de kernwaarden van de Taalunie, deskundig, verbindend en inspirerend. Verder ben je klantgericht, ondernemend, resultaatgericht, stressbestendig en zelfstandig.

  Onze organisatie
  Miljoenen mensen en organisaties gebruiken het Nederlands: thuis, op het werk, op straat, op school, in het café, in de wetenschap, in de literatuur. De Nederlandse taal stelt mensen in staat daadwerkelijk te participeren en schept dus kansen. De Taalunie – de beleidsorganisatie waarin Nederland, Vlaanderen en Suriname samenwerken op het gebied van de Nederlandse taal – draagt eraan bij dat het Nederlands een levendige en aantrekkelijke taal blijft in een omgeving die steeds mondialer en digitaler wordt en in toenemende mate bedrijfsmatig is georiënteerd. Dit doet zij onder andere door overheden te adviseren, te lobbyen in Europa voor de status van het Nederlands, taaladvies op maat te verzorgen, ook voor het bedrijfsleven, docenten Nederlands te ondersteunen en samenwerking op literair vlak tussen Nederlandse en Vlaamse organisaties te stimuleren. Daarnaast is de Taalunie ook een spellingautoriteit.

  Ons aanbod
  Het betreft een voltijds dienstverband (32-36 uur per week) voor een jaar op basis van een zogenaamde payrollconstructie. Dit betekent dat je formeel in dienst komt bij een payrollorganisatie. Je bouwt vanaf dag 1 pensioen op bij het ABP. Daarna is er de mogelijkheid in dienst te treden bij de Taalunie. Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring minimaal € 3776,- en maximaal € 5219,- (vgl. schaal 12 BBRA) bij een 36-urige werkweek. De Taalunie biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. De Taalunie is een Vlaams-Nederlandse organisatie. Je standplaats is Den Haag. Kandidaten uit Nederland en België worden van harte uitgenodigd te reageren. De Taalunie kent overnachtingsmogelijkheden.

  Solliciteer!
  Je reactie (motivatiebrief en CV) kun je insturen via vacature@taalunie.org. De uiterste inzenddatum is 14 augustus 2017.

  De eerste ronde sollicitatiegesprekken staat gepland in de week van 11-15 september 2017.

  Voor vragen over de functie kun je contact opnemen via vacature@taalunie.org o.v.v. ‘vacature controller’ of met Elles Witvoet, Hoofd Bedrijfsvoering, telefoonnummer +31 (0)70 346 95 48/ e-mail: vacature@taalunie.org. Voor meer informatie over de Taalunie bezoek je onze website taalunie.org.

  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

  Vrijwaring
  In deze vacaturebank wordt ook informatie beschikbaar gesteld afkomstig van derden. Deze informatie is door de Nederlandse Taalunie niet nader beoordeeld op juistheid of volledigheid. De Nederlandse Taalunie wijst iedere aansprakelijkheid ter zake af. Wanneer u zonder verificatie of nader advies gebruik maakt van de geboden informatie verstrekt door derden, doet u dit voor eigen rekening en op eigen risico.