Vacatures

Projectondersteuner m/v

De Taalunie zoekt ter tijdelijke projectversterking van haar beleidsteam een

Projectondersteuner (0,6 vte)

De Taalunie is sinds 1980 de verdragsorganisatie van Nederland en Vlaanderen (België) voor de Nederlandse taal, waarbij Suriname in 2004 als geassocieerd lid is toegetreden. De Taalunie bestaat uit vier onderdelen, ook wel organen genoemd: het Comité van Ministers (beleidsbepalend), de Interparlementaire Commissie (controlerend), de Raad voor de Nederlandse Taal en Letteren (adviserend) en het Algemeen Secretariaat (beleidsvoorbereidend en -uitzettend). De algemeen secretaris stuurt het Algemeen Secretariaat aan in de voorbereiding van het beleid en het uitzetten van het vastgestelde beleid.

De Taalunie is een belangrijk loket voor iedereen die betrokken is bij het onderwijs Nederlands als Vreemde Taal, het Nederlands buiten het taalgebied. De Taalunie ondersteunt bijvoorbeeld afdelingen Nederlands in het buitenland financieel en draagt bij aan de nascholing van docenten Nederlands in het buitenland en motiveert studenten in hun keuze voor het Nederlands. Deze studenten blijven na hun studie ambassadeurs voor het Nederlands en het taalgebied.

Nederlandse afdelingen in het buitenland groeien vaak uit tot wetenschappelijke centra voor de neerlandistiek. Neerlandici buiten het taalgebied leveren een unieke en verdiepende bijdrage aan het vakgebied, waarmee ze het prestige van het Nederlands in een internationale omgeving versterken. Naast de belangstelling voor de universitaire neerlandistiek extra muros kan men vaststellen dat ook het niet-universitaire onderwijs Nederlands zich verder ontwikkelt en dat buiten het Nederlandse taalgebied - met name in de aangrenzende taalgebieden - eveneens sprake is van een grote belangstelling voor het Nederlands. Groeiende aantallen van leerders en leerkrachten van het Nederlands als Vreemde Taal in alle schoolvormen onderstrepen dit.

In de aangrenzende gebieden, maar ook Caribisch Nederland heeft het Nederlands dan ook een bijzondere plek in het reguliere onderwijs en ook daar investeert de Taalunie in. Om ons bij met name het Caribische deel te ondersteunen, zoeken wij per direct een enthousiaste en vaardige projectondersteuner.

Functieomschrijving

 • Je notuleert overleggen van het projectteam en maakt verslagen en actielijsten op.

 • Je bewaakt de mijlpalen, deadlines en gemaakte afspraken.

 • Je levert projectbegrotingswijzigingen aan en zorgt voor de juist administratie van documenten.

 • Je geeft correcties door aan financiën en bewaakt de doorvoering ervan.

 • Je fungeert als vraagbaak voor externe en interne contacten.

 • Je voert organisatorische, coördinerende en administratieve werkzaamheden uit in opdracht van beleidsmedewerkers.

 • Je pakt kleine deelprojecten op binnen de hoofdprojecten (operationele rol).

 • Je bewaakt projectplanningen.

 • Je houdt projectgegevens bij en op basis daarvan advisering (op het gebied van projectbeheersing, zoals: financiën, capaciteit, planning, etc).

 • Je stelt (onderdelen van) concept documenten op zoals: voortgangsrapportages, projectplannen.

 • Je voert correspondentie over projecten en aanvragen op aanwijzing van beleidsmedewerkers.

 • Je verwerkt didactisch materiaal (uploaden en labelen) en loopt documenten na (bv leerlijn).

 • Je voert of bereidt communicatieactiviteiten uit / voor (sociale mediaberichten).


Profiel

 • Je hebt een opleiding op hoger niveau afgerond, HBO/professioneel gerichte bachelor, bij voorkeur op het gebied van onderwijs.

 • Je hebt belangstelling voor/ervaring met Nederlands-Vlaamse en internationale samenwerking.

 • Je hebt minimaal twee jaar werkervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur bij de overheid in een projectmatige omgeving.

 • Kennis van taalonderwijs en/of kennis van onderwijssystemen in de buurlanden en / of het Caribisch gebied strekt tot aanbeveling.

 • Je beschikt over sterke communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

 • Je beschikt over uitstekende kennis van MS Office (met name Outlook, Word en Excel) en bent snel met ICT systemen.

 • Ervaring met contentbeheer website (of in staat om dit snel eigen te maken).

 • Goede beheersing van Nederlands en Frans (B1) in woord en geschrift. De functie kan ook door een Franstalige met goede beheersing van het Nederlands (B2) worden uitgevoerd.

 • Je bent pro-actief, klantgericht, resultaatgericht en toont initiatief.

 • Je hebt doorzettingsvermogen en bent stressbestendig.

 • Je werkt zelfstandig, bent accuraat en kunt goed plannen en organiseren.

 • Je kan goed samenwerken.


Onze organisatie

Miljoenen mensen en organisaties gebruiken het Nederlands: thuis, op het werk, op straat, op school, in het café, in de wetenschap, in de literatuur. De Nederlandse taal stelt mensen in staat daadwerkelijk te participeren en schept dus kansen. De Taalunie draagt eraan bij dat het Nederlands een levendige en aantrekkelijke taal blijft in een omgeving die steeds mondialer en digitaler wordt en in toenemende mate bedrijfsmatig georiënteerd. Dit doet zij onder andere door overheden te adviseren, te lobbyen in Europa voor de status van het Nederlands, taaladvies op maat te verzorgen, ook voor het bedrijfsleven, docenten Nederlands te ondersteunen en samenwerking op literair vlak tussen Nederlandse en Vlaamse organisaties te stimuleren. Daarnaast is de Taalunie ook een spellingautoriteit.

Ons aanbod

Het betreft een deeltijds dienstverband (0,6 vte) voor maximaal de looptijd van het project (2 jaar), op basis van een zogenaamde payrollconstructie. Dit betekent dat je formeel in dienst komt bij een payroll-/uitzendorganisatie. De Taalunie is een Vlaams-Nederlandse organisatie. Kandidaten uit Nederland en België worden van harte uitgenodigd te reageren. De Taalunie kent overnachtingsmogelijkheden. Standplaats van de werkzaamheden is Den Haag of Brussel, maar wekelijkse aanwezigheid van ten minste een dag op de kantoorlocatie in Den Haag wordt van je verwacht.

Solliciteer!

Je reactie kun je insturen via vacature@taalunie.org. De uiterste inzenddatum is 22 januari 2018.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen via vacature@taalunie.org of met Karlijn Waterman, senior adviseur, telefoonnummer +31 6 409 73 745 / e-mail: kwaterman@taalunie.org.

Voor meer informatie over de Taalunie bezoekt u onze website www.taalunie.org.

Wij stellen geen prijs op acquisitie naar aanleiding van deze advertentie.

Vrijwaring
In deze vacaturebank wordt ook informatie beschikbaar gesteld afkomstig van derden. Deze informatie is door de Nederlandse Taalunie niet nader beoordeeld op juistheid of volledigheid. De Nederlandse Taalunie wijst iedere aansprakelijkheid ter zake af. Wanneer u zonder verificatie of nader advies gebruik maakt van de geboden informatie verstrekt door derden, doet u dit voor eigen rekening en op eigen risico.