Vacatures

Docentenopleider Nederlands (bachelor/master)

Leid jij studenten Nederlands op tot docenten van de toekomst?

Met je innovatieve bijdrage ben je continu op zoek naar nieuwe, moderne methodes om ons onderwijs beter te maken en om onze studenten te motiveren. Wij zijn op zoek naar een vakinhoudelijke, ondernemende hogeschooldocent en een breed inzetbare generalist op het terrein van het schoolvak Nederlands. Iemand die domein- of leerlijn-overstijgend werkt en een geïntegreerde aanpak van het schoolvak Nederlands nastreeft. Wij zijn op zoek naar meerdere lerarenopleiders Nederlands met een minimale omvang van 0,6 FTE.

Als lerarenopleider:
Begeleid je studenten in hun ontwikkeling naar professioneel leraar. De doelgroep die je opleidt is zeer divers en bestaat uit voltijd als deeltijd bachelorstudenten en masterstudenten. Het onderwijs dat je geeft is gericht op zowel de vakdidactiek als de algemene didactiek. Je kent en gebruikt verschillende didactische methodes, je stelt je eigen lesgeven als voorbeeld voor de studenten en hun praktijk en je verbindt op inspirerende en zichtbare wijze theorie en praktijk met elkaar.

In het kort:
 • Verzorgen van cursussen in een of meerdere leerlijnen van de opleiding en begeleiden van leerteams;

 • Op jouw eigen wijze invulling geven aan het onderwijs in de digitale omgeving;

 • Begeleiden van stages;

 • Onderhouden van nauwe contacten met het werkveld, waarbij je participeert op contractbasis in projecten. Op deze manier kun je je kennis en vaardigheden ook commercieel toepassen.


 • Wie jij bent:
  Je bent een inspirerende docent(e), met een duidelijke visie op het opleiden van leraren in verschillende fasen (BA-MA) en varianten (voltijd en deeltijd). Je bent communicatief sterk, flexibel en hebt het vermogen om samen te werken en met collegas kennis en kunde te delen. Je vindt het leuk om met anderen inspirerend onderwijs te ontwerpen, uit te voeren, te evalueren en (zo nodig) bij te stellen. Je bent bereid om een avond per week te werken in onze masteropleiding. Tenslotte ben je ondernemend en heb je feeling voor contractactiviteiten.

  Wat jij hebt:
 • Een eerstegraads lesbevoegdheid voor het vak Nederlands;

 • Werkervaring in het VO en/of MBO;

 • Ruime ervaring of affiniteit met ICT-toepassingen in het onderwijs;

 • Affiniteit met de didactiek van blended learning.


 • Werkomgeving:
  Je gaat werken bij de vakgroep Nederlands in het cluster talen, waar meerdere opleidingen zijn ondergebracht, in het Instituut Archimedes. Je wordt lid van een team van enthousiaste docenten.

  Wat wij je bieden:
  Je krijgt een jaarcontract (D4) en je start per 1-8-2018. Verlenging behoort in beginsel tot de mogelijkheden. Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal 3392,4 tot 4661,12 (schaal 11). Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Daarnaast vinden wij persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijk en kunnen wij uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden bieden. Tot slot hebben we tal van leuke extra's zoals gebruik van de modernste HU klinieken, en kortingen op tal van zaken zoals fitness, verzekeringen en software.

  Solliciteren
  Denk jij dat jij en de HU een goede match zijn en ben je enthousiast geworden? Dan kun je tot en met 21 mei uitsluitend online solliciteren.
  Wil je meer informatie over deze functie neem dan contact op met Kees Nuijten, hogeschoolhoofddocent Nederlands, via kees.nuijten@hu.nl
  Meer informatie over werken bij Hogeschool Utrecht is verder te vinden op www.werkenbijhu.nl

  Wat verder belangrijk is:
 • Bij voldoende potentiële kandidaten wordt deze vacature eerder gesloten, reageer dus zo snel mogelijk als je denkt de juiste kandidaat te zijn.

 • Een proef les kan deel uitmaken van de procedure.

 • Een pre-employment screening kan deel uitmaken van de procedure.

 • Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat de voorkeur.


 • De HU is een transparante organisatie door open communicatie met elkaar en onze omgeving. De besturingsfilosofie van de HU is gebaseerd op het werken in teams. Uitgangspunt in de samenwerking is dat we onze kennis delen en doen wat we beloven, in- én extern. Dat betekent dat we elkaars verschillende competenties en expertises consistent erkennen, gebruiken, delen en versterken. Zodat we er met elkaar uit halen wat er in zit. Hogeschool Utrecht is een kennisorganisatie. Met hoogwaardig onderwijs en onderzoek werken we aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en aan de persoonlijke ontwikkeling van talent. Daarmee dragen we bij aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van een open, rechtvaardige en duurzame samenleving. De HU leidt gemotiveerde studenten op van 17 tot 67 jaar. Het gaat dus niet alleen om instromers op de arbeidsmarkt, maar ook om mensen die al werken en hun kennis en vaardigheden willen actualiseren, verbreden of verdiepen. De maatschappij heeft immers behoefte aan professionals die zich blijven(d) scholen. We hebben een breed opleidingsaanbod dat vrijwel alle (beroeps)sectoren bestrijkt en zijn één van de grootste aanbieders van post-initieel onderwijs en masterstudies.

  Vrijwaring
  In deze vacaturebank wordt ook informatie beschikbaar gesteld afkomstig van derden. Deze informatie is door de Nederlandse Taalunie niet nader beoordeeld op juistheid of volledigheid. De Nederlandse Taalunie wijst iedere aansprakelijkheid ter zake af. Wanneer u zonder verificatie of nader advies gebruik maakt van de geboden informatie verstrekt door derden, doet u dit voor eigen rekening en op eigen risico.