Vacatures

Adjunct-beleidsmedewerker

Voor 0,8 fte, tijdelijk (in eerste instantie voor zes maanden)

De organisatie
De Taalunie ontwikkelt en stimuleert beleid voor het Nederlands in Nederland, Vlaanderen en Suriname. Wij opereren in een groot, internationaal en divers netwerk waarbij onze experts op verschillende terreinen partijen met elkaar verbinden. Samen met hen versterken we het Nederlands en geven we mensen mogelijkheden om verder te komen met onze gemeenschappelijke taal.

De functie
Voor het beleidsonderdeel Nederlands als Vreemde Taal (NVT) zoeken wij een adjunct-beleidsmedewerker voor 0,8 fte. Je wordt verantwoordelijk voor het inventariseren van uitwisselingsprogramma's, fondsen en regelingen op het gebied van internationale samenwerking en uitwisseling in het hoger onderwijs (inclusief financiële en juridische aspecten), in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten. Je draagt daarnaast bij aan beleidsonderzoek voor de ontwikkeling van een zogenaamde omgevingskaart voor de internationale neerlandistiek. De omgevingskaart is een beleidsinstrument waarmee de Taalunie in samenwerking met universitaire afdelingen Neerlandistiek in het buitenland en diplomatieke posten ter plaatse periodiek de situatie rondom het Nederlands in kaart brengt. Gedacht wordt aan een checklist met gegevens als de vraag naar Nederlands, het culturele aanbod uit het Nederlandse taalgebied, de rol van Nederlands op de arbeidsmarkt en de aanwezigheid van bedrijven uit Nederland en Vlaanderen.

Wie wij zoeken
Een kandidaat met:
- een masteropleiding in de geestes- of sociale wetenschappen;
- affiniteit met het hoger onderwijs;
- affiniteit dan wel ervaring met beleidsprocessen;
- kennis van of ervaring met regelgeving en programma's voor internationale uitwisseling in het hoger onderwijs strekt tot aanbeveling.

Jouw talent
Jij bent:
- analytisch en weet vanuit diverse gegevens relevante verbanden te leggen;
- oplossingsgericht;
- iemand die gestructureerd werkt;
- iemand die zowel zelfstandig als in samenwerkingsverband goed functioneert;
- iemand die zaken grondig kan en wil uitzoeken en niet snel opgeeft;

En je beschikt over:
- een klant- en resultaatgerichte instelling;
- een goede beheersing van het Nederlands, in woord en geschrift;
- ondernemerschap.

Wat wij jou bieden
Een werkplek bij een internationale organisatie in het politieke hart van Nederland, België én Europa. Ons kantoor in Den Haag en deelkantoor Brussel liggen centraal en zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer en auto. Het salaris is, afhankelijk van je opleiding en werkervaring, minimaal € 2.617 en maximaal € 3.698 per maand (bruto en op basis van een 36-urige werkweek).

Als je geïnteresseerd bent ontvangen wij graag je motivatiebrief en cv voor 19 juni 2018 via vacature@taalunie.org

Voor vragen kun je contact opnemen via vacature@taalunie.org of met Karlijn Waterman, senior adviseur. Telefoonnummer: +31 70 311 71 59, e-mail: kwaterman@taalunie.org

Voor een representatieve vertegenwoordiging worden kandidaten uit Nederland en België van harte uitgenodigd te reageren. Werken op beide kantoren is bespreekbaar; bij voorkeur minimaal twee dagen per week in Den Haag, waar overnachtingsmogelijkheden zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vrijwaring
In deze vacaturebank wordt ook informatie beschikbaar gesteld afkomstig van derden. Deze informatie is door de Nederlandse Taalunie niet nader beoordeeld op juistheid of volledigheid. De Nederlandse Taalunie wijst iedere aansprakelijkheid ter zake af. Wanneer u zonder verificatie of nader advies gebruik maakt van de geboden informatie verstrekt door derden, doet u dit voor eigen rekening en op eigen risico.