Vacatures

Stageplaatsen

Stagiairs gezocht voor onderzoek 'Staat van het Nederlands'

De organisatie
De Taalunie ontwikkelt en stimuleert beleid voor het Nederlands in Nederland, Vlaanderen en Suriname, en ondersteunt het Nederlands in de wereld. Wij opereren in een groot, internationaal en divers netwerk waarbij onze experts op verschillende terreinen partijen met elkaar verbinden. Samen versterken we het Nederlands en zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen het Nederlands optimaal kunnen gebruiken.

Twee stageplaatsen voor de Staat van het Nederlands
Wil jij ons helpen gegevens te verzamelen over het mondelinge talengebruik in de Nederlandse en Vlaamse wetenschapswereld? Voor het eerste vervolgonderzoek naar de Staat van het Nederlands (zie Staatvanhetnederlands.nl) zoekt het Algemeen Secretariaat van de Taalunie twee stagiairs, bij voorkeur één in Nederland en één in België.

Periode
De stages vinden plaats in het najaar van 2018, van oktober tot en met december, en vragen om een tijdsinvestering van ongeveer twee dagen in de week.

Wat wij jou bieden
Je wordt begeleid door een senior adviseur van de Taalunie, in nauw overleg met de onderzoekers van het Meertens Instituut in Nederland en de Universiteit Gent in België. Er zijn werkplekken beschikbaar op de kantoren van de Taalunie in Den Haag en Brussel (www.taalunie.org). Je ontvangt een reiskosten- en stagevergoeding.

Wat wij van jou vragen
De voorkeur gaat uit naar masterstudenten die een stage kunnen lopen in het kader van hun opleiding, maar ook als pas afgestudeerde kan je je melden met het oog op een eventuele werkervaringsplaats.

Als je geïnteresseerd bent
ontvangen wij graag je motivatiebrief en cv voor 23 september 2018 via vacature@taalunie.org.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Kevin De Coninck, senior adviseur Taalbeleid van het Algemeen Secretariaat van de Taalunie, via kdeconinck@taalunie.org.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vrijwaring
In deze vacaturebank wordt ook informatie beschikbaar gesteld afkomstig van derden. Deze informatie is door de Nederlandse Taalunie niet nader beoordeeld op juistheid of volledigheid. De Nederlandse Taalunie wijst iedere aansprakelijkheid ter zake af. Wanneer u zonder verificatie of nader advies gebruik maakt van de geboden informatie verstrekt door derden, doet u dit voor eigen rekening en op eigen risico.