Vacatures

Collectieverantwoordelijke Letterenhuis

Antwerpenaars zijn trots op hun cultureel patrimonium. Daarom zoeken ze een collectieverantwoordelijke voor het Letterenhuis, hét literatuurarchief van Vlaanderen. Die expert Nederlandstalige letterkunde heeft een uitstekende kennis van Vlaamse literatuur en legt zich toe op het verwerven, verwerken en ontsluiten van literaire archieven.

Wat doe je?
- Je verwerft een diepgaande kennis over de collectie en deelcollecties van het Letterenhuis om mee het collectieplan te ontwikkelen en te implementeren in de organisatie.
- Vanuit je kennis en achtergrond formuleer je beleidsvoorstellen en adviezen en durf je keuzes maken, onder meer over ontsluiting, digitalisering en conservering/restauratie van de collectie.
- Je bent actief mee verantwoordelijk voor archiefverwerking en de professionele dienstverlening rond de collecties.
- Je stimuleert het gebruik van de collectie bij onderwijs, bij onderzoek en voor een breed publiek): je biedt informatie aan, denkt na hoe je de collectie toegankelijker kan maken voor een breed publiek, brengt ideeën aan voor presentaties, bezoekformules en tentoonstellingen …
- Je onderhoudt en verbreedt een relatienetwerk binnen en buiten Antwerpen. Je initieert overleg en participeert aan samenwerkingsverbanden op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Je wisselt informatie uit en deelt je opgebouwde kennis met je team.
- Je kijkt vooruit en bouwt je expertise voortdurend uit door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Wat verwachten we van je?
- Je hebt een masterdiploma in de Nederlandse letterkunde, affiniteit met erfgoedwerking en digital humanities. Je bent een expert op het gebied van letteren en literatuur(-geschiedenis), met Vlaamse literatuur in het bijzonder.
- Je hebt ervaring met de archiefpraktijk en/of je bent bereid om een opleiding daarover te volgen.
- Je bent klantgericht, nauwgezet, leergierig en vernieuwingsgericht.
- Je bent ondernemend en zelfstandig, maar werkt ook goed samen in een team.
- Je hebt zin voor verantwoordelijkheid, werkt georganiseerd en resultaatgericht, en motiveert mee je collega’s om de doelstellingen te bereiken.
- Je voert een vlotte publiekscommunicatie op maat van de doelgroep, op het vlak van taal, stijl en communicatiekanaal.- Je bent bereid om af en toe ’s avonds of in het weekend te werken.
- Je hebt een rijbewijs B.
- Je bent iemand om op te bouwen, iemand die zich wil inzetten voor een betere stad.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?
- Je hebt een masterdiploma en je voldoet aan de sollicitatievoorwaarden.
- Solliciteerde je in 2019 al eens voor een vacature op het niveau van consulent of afdelingschef (A1-3), maar was je toen niet geslaagd voor de selectie (interview, abstracte redeneertest en thuisopdracht)? Dan kan je tot en met 30 april 2019 niet meer solliciteren voor een andere vacature op hetzelfde niveau.

Wat mag je van ons verwachten?
- Je gaat aan de slag bij Cultuur, Sport, Jeugd en Onderwijs in het Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, 2000 Antwerpen.
- Je mag rekenen op een voltijdse job in een ambitieuze en dynamische organisatie met kansen tot zelfontplooiing en ruimte voor eigen initiatieven.
- Je wordt in dienst genomen als ‘consulent wetenschappelijk werk’ (A1-3) met een contract onbepaalde duur.
- Je verdient een minimum bruto maandloon van 3.107,98 euro dat ook hoger kan zijn als je relevante ervaring kan voorleggen. Jouw loonpakket kan je berekenen met de loonsimulator.
- De stad biedt daarnaast een werkweek van 38 uren, een mooie work/lifebalans, opleidingen, werk in de Antwerpse regio, en dat vanuit een modern hoofdkwartier.

Selectiedata en -procedure?
De selectie bestaat uit een waardentest, CV-screening, abstracte redeneertest, thuisopdracht en interview. De interviews vinden plaats in de week van 15 april. Lees meer over de selectieprocedure.
- Heb je een (arbeids-)handicap, dan voorzien wij redelijke aanpassingen en aparte begeleiding binnen de selectie zodat je handicap je deelname aan de test niet verhindert.
- Nam je minder dan 3 jaar geleden deel aan eenzelfde selectie op hetzelfde niveau, dan heb je eventueel recht op een vrijstelling. Vraag ze aan via mail, uiterlijk op de afsluitdatum van de vacature.
- Stad Antwerpen vindt jouw kwaliteiten belangrijker dan afkomst, geslacht, leeftijd, je geaardheid of een handicap. Iedereen komt gelijk aan de start.
- Meer info over de stad, de competenties die we meten, de selectiemethodieken die we gebruiken en tips voor een goede sollicitatie vind je op de website van de stad.

Solliciteer uiterlijk op 22 maart
Solliciteren

Heb je alles grondig gelezen en heb je toch nog een vraag?
Mail: consulent@antwerpen.be

Of contacteer:
- Annick Bontenakel, dossiereigenaar, tel. +32 (0)3 338 46 13
- Anouk Muylle, recruiter, tel. +32 (0)3 338 31 68

Lees meer over de selectie.pdf194.9 kB

Vrijwaring
In deze vacaturebank wordt ook informatie beschikbaar gesteld afkomstig van derden. Deze informatie is door de Nederlandse Taalunie niet nader beoordeeld op juistheid of volledigheid. De Nederlandse Taalunie wijst iedere aansprakelijkheid ter zake af. Wanneer u zonder verificatie of nader advies gebruik maakt van de geboden informatie verstrekt door derden, doet u dit voor eigen rekening en op eigen risico.