Vacatures

GASTDOCENT(E) NEDERLANDS

Bij de opleiding Interculturele Communicatie: Letland-Nederland/Duitsland aan de Letse Cultuuracademie in Riga (https://lka.edu.lv/en/) ontstaat vanaf 1/09/2019 of (eventueel 1/11/2019) een vacature voor een gastdocent(e) Nederlands (m/v/x).

Profiel:
- Je bent in het bezit van een masterdiploma in de neerlandistiek, in de taalkunde, in de letterkunde, of in een ander relevant vakgebied.
- Je hebt ervaring met NT2/NVT-onderwijs en met de specifieke uitdagingen (taalniveaus, differentiatie, culturele verschillen, enz.) die gepaard gaan met het lesgeven aan niet-moedertaalsprekers en anderstaligen.
- Je hebt een brede interesse binnen de cultuurwetenschappen en vindt het uitdagend om onderwijs te verzorgen in verschillende vakgebieden als taalverwerving, taalwetenschap, literatuurwetenschap, geschiedenis, kunstwetenschap, cultuurbeleid, communicatie, enz.
- Je vindt het niet erg om ook af en toe productionele taken, PR en communicatie te doen voor de opleiding en haar evenementen (gastlezingen, museumbezoeken, filmfestival, enz.).
- Je kan individueel werken, bent niet bang om initiatief te nemen en kan een duidelijk plan en beleid ontwikkelen voor de lessen.
- Je kan omgaan met een budget.

Taken:
- Je verzorgt samen met je collega's kwalitatief Nederlandstalig onderwijs voor de studenten van de opleiding (ca. 9-12u/week). Volgend academiejaar staan o.a. vakken cultuurgeschiedenis, cultuurbeleid, en geschiedenis van de Nederlandse taal gepland. De vakken worden aan derdejaarsstudenten gegeven op B1-B2 niveau.
- Als gezicht van de opleiding ben je het eerste aanspreekpunt voor toekomstige studenten, partners (Taalunie, ambassades, Vlaamse afvaardiging, Letse culturele sector, enz.), en partneruniversiteiten (Erasmus+, Comenius, IVN, enz.). Je verzorgt dus de communicatie en PR van de opleiding.
- Je beheert het budget van de opleiding en rapporteert hierover aan de Taalunie.

Aanbod:
- een aantrekkelijke werkplaats in de grootste stad van de Baltische staten en in de internationale omgeving van het departement Interculturele Communicatie van de Letse Cultuuracademie
- een heel flexibele, gevarieerde en uitdagende baan die je ook veel vrijheid biedt
- een jaarcontract onder het statuut 'gastdocent' dat, mits wederzijdse instemming, steeds kan worden verlengd
- een lokaal salaris dat kan worden aangevuld door de suppletie voor docent-moedertaalsprekers van de Taalunie (voorwaarden en details: http://taalunieversum.org/inhoud/financieringen/13-suppletie-voor-docent-moedertaalsprekers).

Procedure:
Interesse? Stuur je CV, motivatiebrief en een kopie van je relevante diploma's vóór 05/07/2019 naar Baiba Zilgalve (baibazilgalve@gmail.com). Op dat e-mailadres kan je ook terecht voor vragen m.b.t. de baan en vacature.


Vrijwaring
In deze vacaturebank wordt ook informatie beschikbaar gesteld afkomstig van derden. Deze informatie is door de Nederlandse Taalunie niet nader beoordeeld op juistheid of volledigheid. De Nederlandse Taalunie wijst iedere aansprakelijkheid ter zake af. Wanneer u zonder verificatie of nader advies gebruik maakt van de geboden informatie verstrekt door derden, doet u dit voor eigen rekening en op eigen risico.