Vacatures

Coördinator Vlaamse Erfgoedbibliotheken

De Functie

Als coördinator van de vzw Vlaamse Erfgoedbibliotheken geef je leiding aan een sterk en ambitieus team. Je vertrouwt op de aanwezige expertise en werkt samen met hen aan de realisatie van het beleidsplan 2019-2023. Je inspireert en stimuleert de medewerkers om dit op een kwaliteitsvolle manier te doen. Daarnaast weet je goed hoe de collega's aan te sturen en de werking van de vzw wettelijk en financieel op peil te houden.

Je werkt aan de visie- en beleidsontwikkeling in nauw overleg met het bestuur en de vele erfgoedbibliotheken in Vlaanderen. Je denkt strategisch maar je bent evengoed voldoende pragmatisch en praktisch om zaken gerealiseerd te krijgen. Door jouw zakelijk inzicht weet je opportuniteiten te benutten om de organisatie verder te bevorderen.

Als spil van de netwerkorganisatie beweeg je je vlot en met de nodige diplomatie binnen een breder netwerk. Je bouwt duurzame contacten uit in de Vlaamse bibliotheek- en cultureel-erfgoedsector maar ook daarbuiten. Je luistert naar de noden in het veld en weet diverse partners warm te maken voor nieuwe initiatieven die hieraan tegemoet komen. Samenwerking en een goede dienstverlening zijn belangrijk voor jou.

Samen met het bestuur ben je het gezicht van de vzw en geeft de erfgoedbibliotheken in Vlaanderen een stem. Je waakt daarbij over de goede interne en externe communicatie.

Het Profiel

Je hebt minstens:
- een masterdiploma of gelijkwaardige bagage door ervaring;
- 3 jaar leidinggevende ervaring.

Als ideale kandidaat bezit je deze competenties en vaardigheden (zie ook het functieprofiel):
- strategisch handelen;
- coördineren, plannen en organiseren;
- leiding geven;
- samenwerken en netwerken;
- klant- en resultaatgerichtheid;
- organisatiebetrokkenheid;
- flexibiliteit;
- analyse;
- communicatie en diplomatie.

Het is een meerwaarde als je beschikt over een of meer van de onderstaande troeven:
- kennis van de cultureel erfgoedsector en (erfgoed)bibliotheken;
- ervaring met HR, communicatiemanagement en financieel beleid;
- ervaring met subsidieaanvragen en fondsenwerving;
- ervaring met de ontwikkeling van een digitale dienstverlening;
- ervaring met projectmanagement.

Ons aanbod

Je ontvangt een voltijds contract van onbepaalde duur.
- Je wordt verloond volgens het barema A1a van de overheid, aangevuld met maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en een sociaal abonnement voor woon-werkverkeer of een fietsvergoeding.
- Het arbeidscontract volgt het Paritair Comité 329, sociaal-culturele sector.
- Je werkt op een toffe en gunstig gelegen locatie vlakbij het station van Berchem.

Hoe solliciteren?

- Stuur vóór 27 september 2019 om 15 uur een uitgebreid curriculum vitae met de vermelding 'coördinator' naar info@vlaamse-erfgoedbibliotheken.be. Beschrijf in jouw mail wat jou aantrekt in de functie en wat je ons te bieden hebt. Op basis van de motivatie en het curriculum vitae maken we een eerste selectie. Geselecteerde kandidaten nodigen we uit voor een eerste gesprek op 2 oktober. Wie hiervoor geslaagd is mag deelnemen aan een tweede selectieproef met o.a. de presentatie aan het team en de jury van een thuisopdracht op 15 oktober. Kort daarna volgt nog een assessment. Die data worden zo snel mogelijk meegedeeld.

- Deze functie staat open voor iedereen. De vzw Vlaamse Erfgoedbibliotheken stimuleert gelijke kansen en diversiteit en werft aan op basis van competenties, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst, levensvisie of functiebeperking.

- Indien je nog vragen hebt over deze vacature kan je contact opnemen met de voorzitter van de Vlaamse Erfgoedbibliotheken via info@vlaamse-erfgoedbibliotheken.be.

Meer details over de functie vind je in het functieprofiel op de website van de Vlaamse Erfgoedbibliotheken.

Vrijwaring
In deze vacaturebank wordt ook informatie beschikbaar gesteld afkomstig van derden. Deze informatie is door de Nederlandse Taalunie niet nader beoordeeld op juistheid of volledigheid. De Nederlandse Taalunie wijst iedere aansprakelijkheid ter zake af. Wanneer u zonder verificatie of nader advies gebruik maakt van de geboden informatie verstrekt door derden, doet u dit voor eigen rekening en op eigen risico.