Taalpeil-onderzoek 2007

Onderwijs Nederlands in Nederland, Vlaanderen en Suriname

De Nederlandse Taalunie geeft eens per jaar de krant Taalpeil uit. Het doel van de krant Taalpeil is feiten, cijfers en meningen over de Nederlandse taal aan een breed publiek aan te bieden en interesse voor het Nederlands op te wekken.

Het centrale thema van Taalpeil 2007 luidde: waar is het onderwijs Nederlands goed voor? In het kader daarvan werden volwassenen, leraren en leerlingen in Nederland, Vlaanderen en Suriname bevraagd naar hun mening over diverse aspecten van het onderwijs Nederlands. Hoe leuk of moeilijk vinden ze dit vak bijvoorbeeld? En welke onderdelen vinden ze het nuttigst? Een selectie van deze vragen werd toegelicht in de Taalpeil-krant. Daarnaast is ook het volledige onderzoeksrapport beschikbaar.

Referentie
Auteur(s): 
Nederlandse Taalunie
Publicatiejaar: 
2007
Uitgever: 
Nederlandse Taalunie
Plaats: 
Den Haag
Totaal aantal pagina's: 
92
Downloads
Bestelinformatie
Kunnen exemplaren aangevraagd worden bij de Taalunie: 
nee
6 december 2012

Aanvraagformulier

Met onderstaand formulier kan u een papieren exemplaar aanvragen van verschillende publicaties van de Nederlandse Taalunie. In het selectieveld bovenaan ziet u welke publicaties nog in papieren vorm beschikbaar zijn. Alle Taalunie-publicaties kunnen steeds via deze website gedownload worden.